Évjárat | 2016 |
Tájegység | Olaszország |
Pincészet | Cecchi |
Borfajta | Vörös - Száraz |
Szőlőfajta | Sangiovese |
Kiszerelés | 0,75l |
A
bor készítéséhez, a helyi szabályoknak megfelelően kizárólag
Montalcino-ban szüretelt Sangiovese fajtát használtak. 12 hónapig tartó
fahordós érlelést követően palackozták, majd további két évig érlelték.
Intenzív illataromái között elsősorban bogyós gyümölcsöket, vaníliát és
lekváros illatjegyeket fedezhetünk fel. Ízében is hasonló zamatokkal
találkozhatunk. Elegáns, harmonikus bor, hosszú lecsengéssel. Érett
sajtok, tartalmas húsételeke mellé ajánlható.
Címkék: Cecchi Brunello di Montalcino, Olaszország, Cecchi, Sangiovese, vörösbor, szárazbor