Berlinbe 50 magyar bor indul szerencsét próbálni

Írta: zsuzsi2 Téma: Hírek Dátum: 2016-02-05 Kattintások: 891 Hozzászólás: 0

50 magyar bor a nemzetközi bor mustrán

A Berlin Wein Trophy nevű bor mustrán csaknem 50 magyar bor indul a nemzetközi szőlészet és borászat védnöksége alatt rendezett legnagyobb versenyen, amely csütörtökön kezdődik a német fővárosban.

A 2004 óta megrendezésre kerülő versenyt a német bormarketing társaság szervezésében rendre mintegy 10 000 bort értékelnek, és legfeljebb 30 százalékukat díjazzák nagy arany-, arany-, vagy ezüstéremmel.

A Berlinben február 7-ig tartó mustrán nemzetközi zsűri vizsgálja a borokat, amelynek tagjai az évjáraton kívül semmit nem tudnak a kóstolt borról. A zsűriben az idén először magyar sommelier is dolgozik.

Magyar borok az utóbbi években is szerepeltek a versenyen, az idén azonban jelenlét minden korábbinál nagyobb szabású. A versenyen 47 bor indul a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. és a Külügyminisztérium szervezésében.  Külön rendezvényen is bemutatják a borokat, pénteken a berlini magyar nagykövetségen. A vacsorán csaknem 200 német borszakértő, beszerzési vezető, gazdasági döntéshozó, sommelier és szakújságíró ismerheti meg a magyar borágazat fejlődésének eredményeit.

Forrás:boraszportal.hu/hirszuret/csaknem-50-magyar-bor-indult-versenyezni-berlinbe-6367

Tag-ek:

Szóljon hozzá

A hozzászólás közzétételéhez írja be a képen látható számokat:
Hírek

Szeptemberi borkóstoló Nyíregyházán!

Minden hónapban a legkedveltebb és legismertebb pincészetek / borászokat hívjuk meg magunkhoz.
 

...

Elzászi sertéscsülök savanyú káposztával

A csülköt megtisztíjuk, megmossuk, és szárazra töröljük.

...
Készítette a Vinodoro Kft. Borkereskedés. Minden jog fenttartva!© 2015