Vörösboros-gyömbéres szilvaleves fahéjas habgaluskával

Írta: zsuzsi2 Téma: Receptek Dátum: 2015-07-30 Kattintások: 374 Hozzászólás: 0

Hidegen tányérokba szedjük, és fahéj habgaluskát teszünk a tetejére.

Hozzávalók:

  • 70 dkg friss szilva
  • 12-15 dkg cukor, ízlés szerint
  • 1 citrom
  • 1 rúd fahéj
  • 1 hüvelykujjnyi friss gyömbér
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő

A fahéjhabhoz:

  • 1,5 dl 30%-os tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj


Elkészítés:

A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, fazékba szórjuk. A friss gyömbért vékonyan meghámozzuk. Az előkészített szilvát felöntjük annyi vízzel, hogy 3-4 ujjnyival ellepje, majd a cukorral, a citrom vékonyan meghámozott héjával, ízlés szerint a kicsavart levével, a fahéjdarabkával, a nagyobb darabokra vágott friss gyömbérrel ízesítjük. Ha felforrt közepes tűzön 2-3 percet főzzük, majd beleöntjük a vörösbort, és kevergetve hozzáöntjük a kevés hidegvízzel simára kevert keményítőt. Végül további 4-5 perc főzés után lehúzzuk a tűzről, kihűtjük, és hűtőben jól lehűtjük. 

Közben a fahéjhabhoz a hideg habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd belekeverjük a porcukrot és az őrölt fahéjat. 

Tálaláskor a hideg szilvalevest tányérokba szedjük, és kiskanállal fahéjas habgaluskákat teszünk a tetejére.

Megjegyzés:

Amikor a levest lehúztuk a tűzről, a citromhéj, fahéj és gyömbér darabkákat vegyik ki belőle, mert ha benne hagynánk, kesernyéssé tenné.

Tag-ek:

Szóljon hozzá

A hozzászólás közzétételéhez írja be a képen látható számokat:




Hírek

Szeptemberi borkóstoló Nyíregyházán!

Minden hónapban a legkedveltebb és legismertebb pincészetek / borászokat hívjuk meg magunkhoz.
 

...

Elzászi sertéscsülök savanyú káposztával

A csülköt megtisztíjuk, megmossuk, és szárazra töröljük.

...

Berlinbe 50 magyar bor indul szerencsét próbálni

50 magyar bor a nemzetközi bor mustrán

...
Készítette a Vinodoro Kft. Borkereskedés. Minden jog fenttartva!© 2015