Vörösboros marharagu parmezángombóccal recept

Írta: zsuzsi2 Téma: Receptek Dátum: 2015-05-13 Kattintások: 490 Hozzászólás: 1

Sokkal zamatosabb és omlósabb lesz a lassan készült étel.

Hozzávalók / 6 adag

A marharaguhoz

  • 1 dl olívaolaj
  • 1 kg marhalábszár
  • 1 nagy db vöröshagyma
  • 1 közepes szár halványító zeller
  • 2 közepes db sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 g konzerv paradicsom (hámozott)
  • 20 g sűrített paradicsom
  • 2 teáskanál cukor
  • 2.5 dl száraz vörösbor
  • 1 ek szójaszósz
  • 5 dl marha alaplé
  • 2 db babérlevél
  • 1 csokor kakukkfű
  • 5 dkg vaj
  • 250 g csiperkegomba (apró szemű)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

A gombócokhoz

  • 125 g vaj
  • 250 g finomliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 125 g parmezán sajt (reszelt)
  • só ízlés szerint
  • 1 csipet fehérbors
  • 100 ml tej
  • 1 db tojás
  • 5 dkg vaj (a pirításhoz)

Elkészítés

A marharaguhoz

  1. A marhahúst megtisztítjuk az inaktól és a hártyától, majd apró kockára felvágjuk.
  2. Egy edényben kevés olívaolajat hevítünk, majd több adagban, nagy lángon megpirítjuk a húsokat, majd félretesszük.
  3. Ugyanebben az edényben kevés olívaolajon megpirítjuk az apróra szeletelt hagymát, majd hozzáadjuk a fél karikára vágott sárgarépát, és együtt pirítjuk tovább.
  4. Belereszeljük a fokhagymát, és néhány másodpercig pirítjuk.
  5. Felöntjük a vörösborral, hozzáadjuk a szójaszószt, a paradicsomot, a sűrített paradicsomot, majd összeforraljuk.
  6. Az előzőleg megsütött marhahúsra három evőkanál lisztet szórunk, majd jól összekeverjük. Beletesszük a paradicsomos keverékhez a levével együtt, hozzáadunk keveset az alapléből, beletesszük a babérlevelet, majd lassú tűzön főzni kezdjük.
  7. Innentől kezdve már csak időnként kavargatnunk kell, és ha kezd elfőni róla a leve, akkor ezt az alaplével pótoljuk. Nagyjából 1,5-2 órán át főzzük, amíg a hús omlós nem lesz és a szaft be nem sűrűsödik.
  8. Amikor elkészült, elzárjuk alatta a lángot, majd beleszórjuk a kakukkfüvet és elkeverjük benne.

A gombócokhoz

  1. A gombócokhoz minden hozzávalót egy tálban jól elkeverünk.
  2. Bevizezett kézzel gombócokat formázunk belőlük, majd forrásban lévő vízben megfőzzük.
  3. Ha elkészültek, akkor kevés vajon átpirítjuk.

A tálaláshoz

  1. A gombákat megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés vajon megpirítjuk.
  2. A marharagut a vajon pirított gombával, a parmezángombóccal és kevés friss kakukkfűvel tálaljuk.
Tag-ek:

Hozzászólások

Dátum: 2015-06-17 17:29:37 Posted By Toth Angi Comment Link
Életem első boros étele volt! A család imádta! Jó lenne több recept, sokmindent kipróbálnék még. Nagyon jó az új oldal, csak így tovább! Üdv: Angi

Szóljon hozzá

A hozzászólás közzétételéhez írja be a képen látható számokat:




Hírek

Szeptemberi borkóstoló Nyíregyházán!

Minden hónapban a legkedveltebb és legismertebb pincészetek / borászokat hívjuk meg magunkhoz.
 

...

Elzászi sertéscsülök savanyú káposztával

A csülköt megtisztíjuk, megmossuk, és szárazra töröljük.

...

Berlinbe 50 magyar bor indul szerencsét próbálni

50 magyar bor a nemzetközi bor mustrán

...
Készítette a Vinodoro Kft. Borkereskedés. Minden jog fenttartva!© 2015