Sült kacsacomb édesburgonyával, vörösbormártással

Írta: zsuzsi2 Téma: Receptek Dátum: 2015-05-11 Kattintások: 355 Hozzászólás: 0

Akár a karácsonyi asztal éke is lehet ez a lassan sült kacsacomb.

Hozzávalók

» 4 kacsa comb
» 1 narancs
»
» bors
» 2-3 ek víz
» olívaolaj
» rakott édesburgonya
» 1 kg édesburgonya
» 4 dl tejszín
» vaj
» zsálya
» 1 narancs
»
» bors
» vörösboros mártás
» fél üveg száraz vörösbor
» 2 salotta hagyma
»
» friss kakukkfű
» vaj
» babérlevél

Elkészítés

 
 
 
 
A combokat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk reszelt narancshéjjal. A kacsacombokról levágunk egy kis zsírt. Alufóliával bélelt tepsire helyezzük őket. Kevés vizet és olívaolajat öntünk alá. 230 fokon 20 percig sütjük, először, majd 120-130 fokon sütjük tovább, amíg meg nem puhul a hús. A sütés legvégén újra visszakapcsoljuk magas hőfokra, hogy a bőre megpiruljon. 

Rakott édesburgonya

Az édesburgonyát hajszálvékonyra gyaluljuk. A hőállóedényt kivajazzuk, egy réteg burgonya kerül bele. Sózzuk, borsozzuk. Jöhet a zsálya. Kevés narancshéjat is ráreszelünk. Rálocsolunk a tejszínből, és még néhány vaj darabot is elrejtünk benne. Jöhet a következő réteg. A tetejét tejszínnel zárjuk. 30 perc alatt sül meg, 200 fokon. 

Vörösboros mártás

A kacsacombból megmaradt zsírt elkezdjük kisütni. Ezen dinszteljük meg a hagymát. Hozzáadjuk a babérlevelet és a kakukkfüvet. Ha a hagyma megdinsztelődött, sózzuk és hozzáadjuk a vörösbort. Lassan beforraljuk a mártást, ami 35-40 perc alatt lesz kész. Leszűrjük, visszaöntjük a lábasba és lassan hozzáadjuk a hideg vajat. 

Tag-ek:

Szóljon hozzá

A hozzászólás közzétételéhez írja be a képen látható számokat:




Hírek

Szeptemberi borkóstoló Nyíregyházán!

Minden hónapban a legkedveltebb és legismertebb pincészetek / borászokat hívjuk meg magunkhoz.
 

...

Elzászi sertéscsülök savanyú káposztával

A csülköt megtisztíjuk, megmossuk, és szárazra töröljük.

...

Berlinbe 50 magyar bor indul szerencsét próbálni

50 magyar bor a nemzetközi bor mustrán

...
Készítette a Vinodoro Kft. Borkereskedés. Minden jog fenttartva!© 2015