Kétmillió palack magyar bor

Írta: zsuzsi2 Téma: Hírek Dátum: 2015-05-11 Kattintások: 392 Hozzászólás: 0

Nagy sikerrel zárult a WINE EXPO 2015 Hungary.

Nagy sikerrel zárult a WINE EXPO 2015 Hungary. Az expo során 7 magyar borrégió több mint 100 borászának közel 540 borával ismerkedhettek meg a Lidl áruházlánc 7 országának képviselői. A tavalyi évhez képest a duplájára nőtt az expón megrendelt palackok számára, így összesen közel 2 millió palackra érkezett megrendelés. Ez jelzi a magyar borok töretlen népszerűségét.

Immár második alkalommal a Wine Expo 2015 Hungary keretében mutatta be a Lidl Magyarország a magyar borokat hét ország Lidl képviselőinek. Az esemény célja az volt, hogy minél több országban elérhetővé tegye a híres hazai borokat az áruházak polcain és hozzájáruljon a magyar borok itthoni és külföldi népszerűsítéséhez, exportjának növeléséhez.

 „Az idei évben is bebizonyosodott, hogy van kereslet a kiváló minőségű magyar borok iránt. Nagy öröm számunkra, hogy ez alkalommal nem csak a Wine Expo iránt érdeklődő országok, hanem a borokra leadott megrendelések száma is megduplázódott. Ez is azt jelezi, hogy a kezdeményezésünk nem hiábavaló, céljainknak megfelelően egyre több borászat számára tesszük lehetővé, hogy boraikkal a bel- és külpiacokon is megjelenjenek.” – mondta el Grósz Jenő, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke az Expo eredményeiről.

A 2014-ben elért eredményeket is sikerült túlszárnyalni, ez bizonyítja a Wine Expo 2015 Hungary sikerét. Mintegy 1.967.000 palackra érkezett megrendelés, 60 pincészet 200 fajta borából, ami jelentősen meghaladja a tavalyi 800.000-es rendelést. Idén Nagy-Britanniával, Romániával és Bulgáriával bővült a Lidl képviselőkön keresztül magyar borokat várásló országok köre.

Forrás: Napi Gazdaság Online

Tag-ek:

Szóljon hozzá

A hozzászólás közzétételéhez írja be a képen látható számokat:
Hírek

Szeptemberi borkóstoló Nyíregyházán!

Minden hónapban a legkedveltebb és legismertebb pincészetek / borászokat hívjuk meg magunkhoz.
 

...

Elzászi sertéscsülök savanyú káposztával

A csülköt megtisztíjuk, megmossuk, és szárazra töröljük.

...

Berlinbe 50 magyar bor indul szerencsét próbálni

50 magyar bor a nemzetközi bor mustrán

...
Készítette a Vinodoro Kft. Borkereskedés. Minden jog fenttartva!© 2015