Nyári programok Szegeden

Írta: zsuzsi2 Téma: Hírek Dátum: 2015-05-11 Kattintások: 549 Hozzászólás: 0

A tizenegy napon át tartó XXI. Szegedi Borfesztivál Május 15-én kezdetét veszi.

A tizenegy napon át tartó XXI. Szegedi Borfesztivál Május 15-én kezdetét veszi. A napfény városában ezzel az eseménnyel indul a nyári programsorozat, mely a szegedieket és a turistákat Gasztroudvarral, Kincs térrel, Dóm téri kavalkáddal, kézművesek Kárász utcájával és Hídivásárral várja. 150 borász 8 helyszínen és 200 kézműves kiállító mellett 250 programmal várják a látogatókat.

A Pünkösd hétfőt valamint két hétvégét magába foglaló Szeged Napja Ünnepsorozat leglátogatottabb rendezvénye a XXI. Szegedi Borfesztivál.  Hatalmas borkínálattal készül a rekordszámú 150 pincészet a gasztro-kulturális ünnepre.

A Széchenyi téren három színpadon a borozós beszélgetésekhez illő élőzenei produkciók mellett naponta sztárvendégek is fellépnek. A mini színpadokon fellép többek között Tóth Vera, Zséda, Falusi Mariann, Radics Gigi, Janicsák Veca, Delhusa Gjon, Kökény Attila, Charlie, Bornai Tibor, Berki Tamás, Babos Gyula, valamint a Bon Bon.

 

A Gasztroudvar a kulináris élvezetek rajongóit minőségi kézműves sörökkel és finom ételekkel várja a vendégeket 11 napon keresztül a borfesztivál szomszédságában.

Az itt felállított színpad programját Veres Mónika, Oláh Gergő, Éliás Gyula Jr., valamint a Pély Barna féle Gitár Triász fellépése színesíti, de lesz Fényes Szabolcs illetve Cseh Tamás emlékműsor, valamint Bachata Magyar Bajnokság is.

 

A második hétvégén kinyílik a Kincs tér. Ilyenkor az egész belváros egybefüggő fesztiválhelyszínné válik, melyet a színpadokon különböző nemzetiségek táncházai színesítenek.

A Dóm téren a megszokott élő nagykoncertek csalogatják az érdeklődőket. Május 22-én igazi zenei csemegével indul a fieszta. A Szegedi Szimfonikus Zenekar művészeinek közreműködésével, népszerű szegedi együttesek mutatják be áthangszerelt slágereiket (Molnár Dixieland Band, Fool Moon, Honeybeast). Másnap Rúzsa Magdi műsorát az ex-Eat gitáros, Varga János vezeti fel. A műsort egy ünnepi tűzijátékkal zárul. Vasárnap a Gypo Circus után 20.00 órától Demjén Ferenc áll színpadra.

  

A Belvárosi hídon és a Híd utcán 200 kézműves kínálja portékáit. A hamisítatlan vásári hangulatot gólyalábas komédiások, dudások és muzsikások, valamint utcai mutatványosok pezsdítik fel a hangulatot. Az Oskola utcában kézműves bemutatók és foglalkoztatók, az újszegedi hídfőnél bábelőadások várják a gyerekeket.

 

A kiállító borászokkal és a részletes programokkal érdemes felkeresni a www.szegediborfesztival.hu honlapot.

 

A Szeged Napja Ünnepségsorozat minden programja ingyenes, a borfesztivál belépő nélkül látogatható.

Forrás:boraszportal.hu

Tag-ek:

Szóljon hozzá

A hozzászólás közzétételéhez írja be a képen látható számokat:
Hírek

Szeptemberi borkóstoló Nyíregyházán!

Minden hónapban a legkedveltebb és legismertebb pincészetek / borászokat hívjuk meg magunkhoz.
 

...

Elzászi sertéscsülök savanyú káposztával

A csülköt megtisztíjuk, megmossuk, és szárazra töröljük.

...
Készítette a Vinodoro Kft. Borkereskedés. Minden jog fenttartva!© 2015